27 november 2011

Mysigt

Lussekatter till advent.
Mandelmusslor inför julen.
Grönkålspajen till julafton.
Stöket i köket har en mysfaktor - om den kan göras utan stress!
Fler mysiga tolkningar här:

26 november 2011

Spegling i vatten

Shannara vill att vi visar vatten och 4 U2 vill att vi visar en spegling. Här kommer allt i ett!

22 november 2011

Skarv



En favorit i repris blir det idag på
Tisdagstema

21 november 2011

Exotiskt måndagstema

Denna exotiska frukt fanns i Botaniska trädgårdens växthus i Göteborg. Röd Pitahaya eller drakfrukt som är en kaktusfrukt. Finns i Sydamerika men jag tror att den också finns i Thailand. Kanske på fler ställen?

Fler exotiska bilder på Måndagstema

20 november 2011

Inramad Fototriss!

Inramat är temat på Fototriss idag.
Jag visar mobilbilder från fredagens besök på Konstmuséet i Göteborg där det pågår en utställning om Jan Lööf och hans bilder. Här finns det inramat!




Utställningen är väl värd ett besök och passar flera åldrar då Jan Lööf varit produktiv ända från 60-talet och fram till nu. Skrot-Nisse, Örnis bilar och Ta fast Fabian är något av det han gjort. Han hade själv en roll i barnprogrammet Tårtan, men utöver detta har han gjort mycket mer. Serien om Ville visades i VI-tidningen i många år. 2011 års Astrid Lindgren pris tilldelades Jan Lööf.

Idag är det tävling på Fototriss och man kan vinna ett presentkort på Coolstuff.
På Coolstuff har jag förresten köpt ett duschmunstycke med ledlampor vilket gör att vi duschar i grönt, blått eller rött vatten beroende på hur varmt vi duschar. Det är riktigt tufft och vanliga taklampan i duschen tänder vi inte längre.

18 november 2011

Ljuspunkt

Dagens ljuspunkt var en tur till Göteborg med god mat och ett besök på Konstmuséet för att titta på Jan Lööfs bilder.

15 november 2011

Gammaldags - Tisdagstema

I min stad finns ett fotomuseum. Där kan man se en del gammaldags kamerautrustning.

14 november 2011

Hur skriver man detta?

Igår på temat kvinnligt gjorde jag ett inlägg med kvinnor på bilderna. Det var några som undrade om det fanns en handväska på taket...
Jag måste förstora upp fotot och visa att detta är en taklucka. Ytterligare ord och tankar om detta är väl överflödiga, i alla fall om man gillar bilar ;)Men jag gillar att man tittar noga på bilderna och frågar och kommenterar! Fortsätt med det!
Måndags kram till alla!

13 november 2011

Fototriss: Kvinnligt

Temat idag är ett tema jag tänkte avstått ifrån. Jag avstod från temat manligt. En bloggare jag gillar - Jah Hollis - valde den gången att illustrera temat manligt med att visa män. Att Jah Hollis dessutom citerade en Dan Andersson-dikt och gav lite egna tankar om temat manligt gjorde hans bidrag till ett bidrag som stack ut den veckan, enligt mej det bästa av de jag tittade på.
Det gav mej inspiration (eller en stulen idé..) till dagens kvinnliga triss. Jag väljer kvinnor helt enkelt. Vad de gör på bilderna må vara upp till er att tolka om det är kvinnligt eller ej.

P.S. Bara 47 bidrag uppe på morgonen idag! Ett svårt tema kanske? De numera 48 hittar du här:

11 november 2011

Återbruk

Här fanns det ju mängder av uppslag men jag valde ett foto som är ganska nytt i arkivet. Att leka med papperskassen från affären visade sej vara en alldeles ypperlig - och återbrukad - (lek)sak.
Fler återbrukade saker på Tema fredag hos:
Sinneskatten

6 november 2011

Bildligt talat


Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag!

Än så länge inomhus och tittar ut på ett grådisigt väder. Igår var det strålande solsken och 14 grader!
Höstastrarna blommar för fullt i rabatten som annars intar höstens färger.
Pumporna som klängde där på staketet är skördade och pryder nu hemmet inomhus.
Så ser det ut i Falkenberg idag.

Hur det ser ut på andra ställen idag ser du om du klickar här:

5 november 2011

På alla fyra

De här små knattarna spelade hockey i en periodpaus på Scandinavium i torsdags. En av dem står som ni ser på alla fyra, vilket är Shannaras tema idag.Eftersom jag gillar att se hockey, passar detta även in på 4U2:s tema "Detta gör mig glad".

4 november 2011

Sitter fast - Tema fredag

Den här sitter fast på en bro. Vad det är vet jag inte, någon sorts vinsch kanske, sitter fast gör den i alla fall och det finns ju saker på den här grejen som också sitter fast.

Mer som sitter fast hos Sinneskatten och Tema fredag

3 november 2011

I like

Ibland förvånas jag över mej själv. Det händer att jag ändrar mej radikalt. Jag som t.ex. aldrig skulle spela golf är såld på golf..... Jag som inte gillat katter har nu en katt i huset och om ni frågat mig bara för två veckor sedan hade jag svarat: -Aldrig.

Nu är han här. Sönernas marsvin dog under året som gick och under de två månaderna vi varit utan husdjur har jag förstått att en av sönerna verkligen saknat och behövde ett husdjur. Det blev ett husdjur och det blev Zigge.

Efter att ha blivit övergiven utomhus och omhändertagen av en familj som inte kunde behålla honom hamnade han på ett katthem. Där har han blivit väl omhändertagen. Han har fått behandlat ett bitsår, han har blivit vaccinerad, öronmärkt och steriliserad. Nu har han kommit till oss och jag är såld..... En katt som gärna vill bli gosad med, som står och jamar och vill bli upplyft, som spinner som en maskin allt som oftast och som dessemellan leker för glatta livet, gärna med pingisbollen. Jag kan inte annat än älska honom!

Fotograferat med mobilen i soffan igår eftermiddag.
Fler "I like" här: