31 juli 2011

Tävling hos BP och kanske ett veckotema på min blogg

Hos BP på Konst eller konstigt pågår just nu en utmaning i att fota konstiga djur.....Detta fick min hjärna att gå igång. Är ett konstigt djur ett sådant här:
Den är ju konstgjord. Den och en likadan till köpte jag i en 10 kr.- låda, de ligger i en pallkrage för att skydda persiljan, dillen och salladen från fåglar. De sägs bli skrämda av ormar..


Eller är ett konstigt djur ett sådant här riktigt djur som inte har ben och har sitt hus på ryggen?

Men nu stod det i tävlingsreglerna att de skulle ha fler ben än två...

Är det då ett sådant här konstgjort djur som finns i min trädgård?


Eller ett sådant här riktigt djur som är konstigt och som trillat ner i källartrappan hos oss en gång...
Jag brukar inte ha beslutsångest men nu har jag det och jag kommer att återkomma med fler konstiga djur under veckan som kommer! Så får BP avgöra vilket djur som är konstigt eller får jag bli diskvalificerad p.g.a för många bidrag....;)

Vill ni se andras tolkningar kika in hos BP.

29 juli 2011

Tema fredag - Gemenskap

Sinneskatten och Tema fredag hittar du HÄR!

Anemone

En nyplanterad blomma i min trädgård är höstanemonen som ska blomma från juli till oktober. Mina exemplar är nyplanterade och har inte hunnit växa till sej men plantan kan bli upp till 1 meter på såväl höjd som bredd. Vi får väl se hur det blir.
Vackrast är den nästan underifrån - som sammet.

28 juli 2011

Solhattar :)

En blomma i trädgården jag gillar att fota är Solhatten. Den är tacksam att fota och man kan leka med att sätta fokus på olika delar av blomman.
Solhatten finns i olika färger och har kommit från Rudbeckian. Om jag förstått det rätt har man tagit ut solhattarna från Rudbeckisläktet och gett dem namnet Echinacea .

Här är en vit solhatt.


Solhatten har varit en medicinalväxt som indianerna i nordamerika använde sej av. Den var bra mot ormbett, sår och förkylningar.

Här - en ännu inte utslagen Röd rudbeckia (fast kronbladen är rosa)

Här är den utslagen.

25 juli 2011

Mot toppen

av Kinnekulle!


Förra söndagen var jag här vilket jag visat lite om tidigare. Det regnade hela dagen utom just när vi gick upp till Utsiktstornet på Kinnekulle. Däremot regnade det desto mer när vi gick ner igen... Oavsett det var naturen vacker!Uppe i tornet!
En disig utsikt mot Vänern denna regniga dag. Dock var det bättre utsikt än när jag var här sist, då låg dimman tät. Ett kalkstensbrott syns till höger i bild.

Upp till tornet var det 117 trappsteg. Där uppe satt denna skylt:Hade varit bra att veta hur man ska lämna byggnaden här uppifrån, eller?

20 juli 2011

18 juli 2011

Igår

Igår var jag ute på dagstur till Kinnekulle. Målet med resan var att besöka Hannu Sarenströms trädgård. Det var Öppen trädgård där denna helg. Regnet föll hela dagen men även en regnvåt trädgård ger inspiration!

Vi var tre som reste ihop, den ena har två km genom storskog till sin brevlåda (och har blåbär på tomten), den andra får sin post rakt in i bostaden. Alltså en som bor mer på landet än många andra på landet och en som bor mitt i stan och inte alls har "trädgårdat". Och så jag som bor mittemellan dessa ytterligheter. Jag var här för andra gången, mina reskompisar besökte Hannus trädgård för första gången. Det blev ett spännande besök med tre par ögon som såg olika saker utifrån våra egna perspektiv. Den röda stegen var vi alla förtjusta i!Här har vi trädgårdsinspiratören himself bak Kransveronikorna, tålmodigt berättandes och svarandes på frågor.
Hannus trädgård ger mej inspiration för att den är i mitt tycke så oförutsägbar. Det är inte det uppradade grupperade, utan det är känslor i trädgårdens alla vrår och hörn både i sammansättningen av växter och färger och i de förunderliga ting man hittar här och var. Samtidigt ramar buxbomshäckarna runt rabatterna in och ger en stramhet åt det där härligt blandade som jag gillar!
Bladverk är vackert. Ovan en lönn, minns att namnet innehöll ordet citron....?....men inte mer. Ljuvlig färg! Nedan Rodgersia. Fantastiskt pampigt bladverk!

Även utblommat är vackert!Titta gärna in på Hannus blogg.

Nu försvinner jag ut i min trädgård ett par timmar.....


15 juli 2011

Tema fredag - Doft

I mitt hus luktar det nybakat just nu, men bilden visar en blommande syrén, den doftar väldigt mycket om man kommer så här nära.Tema fredag

13 juli 2011

Onsdagstema: Poesi

Här kan man stå och fundera över vad som förmedlas i hällristningen. Kanske finns det inslag av poesi där? Annars tycker jag mej skymta Mors lilla Olle i skogen.....

9 juli 2011

Shannaras Saturday Mix: Glas

Shannara vill idag att vi visar upp något på temat glas.
Småland och glas hör ihop och i Växjö domkyrka har konstnären Bertil Vallien skapat detta altarskåp.


Här är altarskåpet i sin helhet.

8 juli 2011

Tema fredag - Ledigt

Våra förtroendevalda i riksdagen har ledigt nu.Här är det ledigt att vaccinera sej inför ledigheten. Sådana här bussar har vi inte på västkusten. Fästingar har vi men tydligen inte lika riskfyllt för TBE här som på ostkusten.